Українці, які постраждали від воєнних дій, можуть одержати фінансову допомогу не лише на проживання, а й на оплату комунальних послуг.

Допомогу надає благодійна організація Карітас України. В цій організації можна отримати допомогу зі сплати комунальних платежів, а також придбати тверде паливо. Про це розповів РБК-Україна директор департаменту гуманітарного реагування Карітасу України Григорій Селещук.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Карітас України допомагає тим, хто постраждав у війні. Фонд надає два види допомоги. Одну — на оплату комунальних послуг людям, які проживають у квартирах та приватних будинках. Та іншу, на придбання палива, якщо люди опалюють не газом, а дровами чи вугіллям.

Сума має забезпечити повністю оплату комунальних послуг – із розрахунку від 1800 гривень на місяць протягом 3-4 місяців, приблизно 5-6 тисяч гривень у опалювальний період. У випадку з твердим паливом, то самі купуємо дрова чи вугілля, або надаємо грошовий грант, щоб вистачало на зиму – 5-6 тонн твердого палива, – розповідає Григорій Селещук.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Скористатися грошовими грантами можна у Харківській, Полтавській, Київській, Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській областях.

Крім основної групи постраждалих, внутрішньо переміщених осіб та людей, у яких пошкоджено житло, є ще категорії людей, які можуть також отримати грошову допомогу. Це багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю або хронічними захворюваннями, одинокі люди похилого віку та одинокі матері та батьки.

Нагадаємо, ми писали, що українців заспокоїли: кому дадуть допомогу, якщо особа знаходиться за кордоном та неможливо поновити документи.

Як повідомляв "Знай.ua" у ПФУ назвали розмір пенсій, які отримуватимуть окремі категорії осіб у 2023.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення мінімалки та індексація пенсій: українцям повідомили, чи вистачить грошей у 2023