Українцям пояснили, що для здійснення перерахунків пенсій, останній з яких запланований на березень, потрібні відповідні кошти й всі рішення про індексацію безумовно забезпечені відповідним ресурсом.

Детальніше про це розповів голова Пенсійного фонду України Євген Капінус. За його словами Державний бюджет України на 2023 рік зберігає соціальні стандарти на рівні, що склалися на 1 січня 2023 року.

Таким чином, на цей день прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, до якого прив'язується розмір мінімальної пенсії, становить 2093 гривні.

Водночас глава ПФУ відзначив, що минулого року було досягнуто результату, коли для різного віку пенсіонерів, які мають повний страховий стаж 20/25 років (для жінок/чоловіків) або 30/35 років (для жінок/чоловіків).

Збільшення мінімалки, фото з відкритих джерел
Збільшення мінімалки, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, мінімальний розмір пенсійної виплати був встановлений вище за прожитковий мінімум – 2300, 2500, 2600, 3000 гривень.

Попри складну економічну ситуацію в Україні держава продовжує виконує покладені на неї зобов'язання. Зокрема з виплати пенсій. Таким чином станом на 14 лютого профінансовано 27,5 млрд грн – на пенсійні виплати.

"В тому числі 6,6 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта” (за повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 13 лютого доставлено 66,6 % профінансованих сум), 20,9 млрд грн – через уповноважені банки (на рахунки пенсіонерів зараховано 100 % профінансованих сум); 5,2 млрд грн – на виплату житлових субсидій та пільг; 1687,5 млн грн - на страхові виплати, в тому числі 788,9 млн грн – на оплату лікарняних. У лютому надано 484 тис. послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України.", - йдеться у повідомленні ПФУ. ПФУ

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати