Міністерство соціальної політики відповіло на запитання яке бентежить багатьох мам, дітки яких мають інвалідність, але через війну були змушені виїхати за кордон.

У соціальному відомстві зазначають, що отримують чимало запитань, чи продовжують автоматично соціальні виплати на діток з інвалідністю, якщо немає змоги поновити документи. Позаяк з дитиною перебувають на лікуванні за кордоном.

Інцидент з інвалідним кріслом, фото: Telegram
Інцидент з інвалідним кріслом, фото: Telegram

У відомстві зазначають, що ґрунтуються на постанову уряду від 7 березня 2022 № 214 "Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану" (зі змінами).

Діти з інвалідністю. Фото: Yоutube
Діти з інвалідністю. Фото: Yоutube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У документі зазначається, що різні види соціальної державної допомоги, зокрема, державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства, виплачуватимуться протягом дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування БЕЗ необхідності звернення за їх продовженням.

Нагадаємо, ми писали, що нова мінімальна зарплата в Україні: громадянам пообіцяли 9000 гривень на місяць, але є одна умова.

Як повідомляв "Знай.ua" у The Last of Us показали боса, який легко відриває голови тим, хто вижив: Еллі в небезпеці.

Також "Знай.ua" інформував, не відкладайте на завтра: українцям пояснили, як дата подання заяви впливає на розмір пенсії.