В Україні зросли ціни на молоко, вершкове масло та більшість сортів сирів. Скільки доведеться викласти за популярну "молочку" і що буде з цінами надалі, розповів аналітик "Асоціації виробників молока" Георгій Кухайлешвілі.

Дані моніторингу цін на молочну продукцію у найбільших торгових мережах країни показали, що середня вартість молока жирністю 2,5% станом на 1 лютого склала 40,74 гривні, що на 1,62% або 66 копійок дорожче, ніж у січні. При цьому цінник зріс на 16,17%, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року. Водночас більше традиційного молока подорожчало соєве "молоко" - до 105,27 гривні, що на 4,87 гривні дорожче, ніж у січні.

Молочна продукція. Фото: скрін youtube
Молочна продукція. Фото: скрін youtube

Вершкове масло за місяць подорожчало на 6,70 гривні - до 368,23 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із лютим 2022 року, то цінник виріс майже на 42 гривні за кіло.

Стрімко дорожчають тверді сири, наприклад, найдорожчий в українських супермаркетах "Рокфор". На початок лютого його ціна становила 1025,48 гривні за кіло, що на 24,98 гривні дорожче, ніж у січні. "Моцарела" за місяць подорожчала на 7,31 гривні – до 361,70 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Прогнозується, що молочна продукція в Україні не дешевшатиме, принаймні доки триває війна, і існують ризики для виробників.

Раніше портал Знай повідомляв, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Також наш портал інформував, що в Україні сильно впали закупівельні ціни на молоко: що це означає для споживачів.

Крім того, ми писали, корови не намагаються: українські супермаркети оновили ціни на молоко та вершкове масло.