Супермаркети не припиняють неприємно дивувати українців новими цінниками на продукти. Наприклад, ковбаса вже практично перетворилася на справжній делікатес. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Дедалі менше українців може дозволити порадувати себе ковбасою, адже ціни на подібну продукцію досягли неймовірних висот.

Українці у супермаркеті, фото: Знай.ua
Українці у супермаркеті, фото: Знай.ua

Так, станом на 16 лютого ковбаса "Алан Брауншвейзька" сирокопчена в середньому коштує 680,45 гривні за кілограм. Ще місяцем раніше вона продавалася за 661,56 гривні за кіло. Наразі цінники коливаються від 643,90 до 729 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Примітно, що за ті ж гроші, які доведеться віддати за кілограм ковбаси, можна купити кілька кілограмів добірної свинини, наприклад, грудинки, що коштує в середньому 166,54 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Також можна порадувати себе яловичиною, яка зараз коштуватиме 240,65 гривні за кіло.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

До речі, ціни на інші ковбасні вироби також не дуже тішать. Наприклад, ковбаса "Глобино" cалямі варено-копчена зросла у вартості з 203,56 до 221,15 гривні за кілограм.

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, каша буде на воді, а борщ порожній? Українські супермаркети оновили ціни на молоко та сметану.