Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на молочні продукти, є дуже важливі новини. Ми вже писали про те, що багато молочних підприємств будуть змушені підняти ціни на молоко, тому що вони через проблеми з електрикою переходять на паливні генератори.

Однак, яка ситуація з іншими продуктами, які без молока не виробляють, необхідно ще розібратися. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на кефір та сир.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість кефіру

Кефір Селянський 2,5% додав у ціні лише 2 копійки – 37,92 грн за 950 мл. Цінник на нього коливається від 36,00 грн. (Ашан) до 39,99 грн. (Новус). Середня ціна на кефір станом на середину лютого становить 37,92 грн за літр.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ціни на кефір, скріншот: Minfin
Ціни на кефір, скріншот: Minfin

Вартість сиру

Наразі можна розглянути ціни на сир в українських супермаркетах. На даний момент сир марки "Простоквашино" 9% в упаковці 300 гр у супермаркеті Metro – 65,42 грн., у магазинах Varus – 63,90 грн. Середня ціна виходить на рівень 64,66 грн.

Якщо подивитися на середню ціну, яка була минулого місяця (січень 2023 року), то вони були такими – за сир "Простоквашино" 9% в упаковці 300 грн просили 63,58 грн. Таким чином, не важко зрозуміти, що сир продовжує дорожчати.

Ціни на сир, скріншот: Minfin
Ціни на сир, скріншот: Minfin

Нагадаємо, цибуля, морква та капуста: ціни продовжують зростати не зменшуючи темпи.

Раніше повідомлялося, "золоті" вітаміни: супермаркети приголомшили новими цінами на яблука та лимони.

Також, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.