Ще з початку війни українцям зі статусом ВПО видають матеріальну допомогу від держави у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень, залежно від категорії, але у багатьох виникло питання, чи продовжать виплати у 2023 році.

У Мінреінтеграції заспокоїли тим, що вже з 7 лютого виплати проживання почали надходити на банківські рахунки українських переселенців. Держава виділила на допомогу понад 5,5 млрд. гривень.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Українцям нагадали, хто може розраховувати на матеріальну допомогу та в яких розмірах вона надається:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисячі гривень,
  • для інших осіб – 2 тисячі гривень.

Якщо ви ще не оформили довідку про статус ВПО, це можна зробити у додатку "Дія", де підтягнуться необхідні документи, коли ви станете на облік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

Також це можна зробити іншим способом – безпосередньо звернутися до органів соціального захисту населення, до ЦНАПу чи до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

"Щодо отримання грошової допомоги також можна звернутися на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб за номером: (066) 813-62-39", - додали в Мінреінтеграції.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Нагадаємо, українцям нададуть допомогу з пожертв американців: як отримати $100

Раніше ми писали про те, що українці з картками "ПриватБанку" опинились у заручниках шахраїв, кредити – тепер покарання

Як повідомляв Знай.ua, авітаміноз, прощай: українські супермаркети оновили ціни на апельсини, банани та виноград