Незважаючи на те, що в країні йде війна, багато громадян продовжують отримувати соціальну допомогу. Цього разу важливо розібратися з головними причинами, чому деякі українці можуть залишитись без субсидії на оплату ЖКП.

Однією з таких причин є фінансові операції з нерухомістю, через такі дії українці не зможуть отримати допомогу від держави. Відповідь проста, більша частина таких операцій коштуватиме людям більш ніж 50 тисяч гривень.

Ця сума вже автоматично забороняє отримувати субсидію – такі правила. Про це нагадали у прес-службі Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Проте є громадяни, які входять до списку так званих винятків, вони й надалі можуть розраховувати на субсидії, навіть якщо продавали чи купили житло.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами представників ПФУ, для підтвердження "винятковості" українці мають надати спеціальні документи при зверненні за нарахуванням субсидії.

Справа в тому, що протягом шести місяців субсидійні виплати можуть бути нараховані після купівлі будинку (квартири), яка слідує за продажем попереднього житла.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Єдина вимога – щоб ця нерухомість була єдиним житловим приміщенням у власності особи. Саме цей факт має підтверджуватись документально.

Якщо цей момент буде доведено, то доходи від фінансової операції з нерухомістю не враховуватимуться в сукупному доході, а отже, не впливатимуть на нарахування субсидії.

Нагадаємо, пенсіонерам нададуть 100% знижку на оплату комуналки: кому пощастить.

Раніше повідомлялося, субсидію не призначать: у ПФУ назвали категорію осіб, кому слід забути про пільги.

Також, на які знижки можуть розраховувати пенсіонери: є можливість непогано заощадити.