Немає секрету в тому, що цього року український уряд не планував робити розмір мінімальної зарплати вищим. Однак нардепи внесли в український парламент новий проект закону, яким планують внести деякі зміни щодо розміру "уявки".

Одразу до головного, про етапи збільшення мінімальної заробітної плати в Україні – квітень, липень та жовтень, наприкінці року мінімалка має вийти на рівень 8918 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Розміри у місячному еквіваленті: 1 січня – 6700 грн; 1 квітня – 7370 грн; 1 липня – 8107 грн; 1 жовтня – 8918 грн або 53,85 грн на годину.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Важлива умова - новий проєкт закону мають розглянути й ухвалити. Законопроект розробили, оскільки мінімальна зарплата у 6700 гривень менша від фактичного прожиткового мінімуму, що суперечить закону "Про оплату праці".

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Прожитковий мінімум у грудні 2022 року становив 7539 грн, тобто станом на грудень мінімальна зарплата вже на 11% менша за прожитковий мінімум.

У випадку, якщо народні депутати ухвалять цей законопроект, тоді доведеться шукати джерела для фінансування нового рівня мінімальної зарплати. А це додаткові 14 мільярдів гривень.

Нагадаємо, українцям виплатять компенсацію від держави: які категорії отримають допомогу і що для цього потрібно.

Раніше повідомлялося, що на Одещині військовослужбовця знайшли повішеним: сім'я не вірить у нещасний випадок.

Також, близько 60% українців залишаться без пенсії в майбутньому: вимоги щодо стажу виконати все важче.