Українці, які вимушено покинули власні будинки через війну та продовжують жити на тимчасово окупованих територіях, можуть розраховувати на ще один вид допомоги. Виплати формуються із пожертв, які роблять громадяни США.

Сума виплат складає 100 доларів – 3660 гривень, згідно з офіційним курсом НБУ. Насамперед грошима забезпечать українські сім'ї, де є діти.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Допомога надається на платформі Gate to Ukraine, проте вона надходить не від гуманітарних чи благодійних організацій, а безпосередньо з пожертв американців. Таким чином вони хочуть підтримати тих, хто постраждав через війну або перебуває у небезпеці.

Виплати належать цим категоріям:

  • українцям, які мешкають у зонах бойових дій;
  • громадянам на окупованих та деокупованих територіях;
  • сім'я, у яких виховується хоча б одна дитина.

Заявку на отримання допомоги потрібно заповнити на цьому сайті. Перед виплатою її перевірять, переведуть на англійську мову та розмістять на сайті. Коли пожертвування надходять у відповідь на запит, гроші перераховують на банківський рахунок чи картку українців.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

Також представники Gate to Ukraine просять людей, які отримали допомогу, записати спонсорам коротке відео зі словами подяки.

Раніше ми писали про те, на які знижки можуть розраховувати пенсіонери: є можливість непогано заощадити

Як повідомляв Знай.ua, нова допомога для українців у розмірі $5000: умови та важливі нюанси

Також портал Знай.ua писав, як отримати виплати з догляду за хворими чи літніми родичами в Україні