Підвищення цін стало вже звичною хоча й дуже неприємною справою для українців. Останніми днями українські супермаркети вкотре підняли ціни на низку продуктів.

Зокрема, у середині лютого підскочили в ціні хлібобулочні вироби, соняшникова олія та сіль. Хоча й подорожчання не суттєве, але на фоні зростання цін й на інші товари для громадян воно відчутне, повідомляє Агробізнес Сьогодні.

Ціни на борошно в Україні постійно зростають у ціні через зростання витрат на сушіння та зберігання зерна через подорожчання вартості енергоносіїв ціни на хліб та борошно. Наприклад, в лютому вартість хліба вже вища, ніж у січні.

Борошно, скріншот: YouTube
Борошно, скріншот: YouTube

Як змінилися ціни на популярні продукти

На сьогодні вартість пшеничного хліба вагою 650 г у середньому становить 32,10 грн. Водночас нарізний пшеничний хліб "Цар Хліб" коштує вже 35,93 грн замість 31,90 грн у січні. То ж цінник на хліб зріс за місяць на 4 гривні. Водночас хліб у "Novus" коштує дешевше, ніж в інших супермаркетах.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Соняшникова олія "Олейна" рафінована коштує 62,12 грн за 850 мл. Для порівняння у січні вона коштувала 62,90 грн, то ж продукт подешевшав. Водночас олія "Щедрий Дар" коштує 68,45 грн за 850 мл, замість 66,56 грн. Найдешевше її можна купити в "Ашан" – там встановлено цінник 59,90 грн.

Подорожчала й сіль вперше за довгий час. Наприклад, кілограм морської харчової солі коштує в середньому 33,05 грн. Водночас у січні цінник становив 32,55 грн. Водночас різниця в ціні торгових мереж колосальна. Для порівняння у Varus сіль продається за 28,50 грн, що набагато дешевше, ніж у Megamarket – 37,60 грн.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати