Пенсійний вік для багатьох українців не причина відпочивати, мізерність виплат штовхає людей похилого віку шукати собі роботу і далі бути в строю. Тим, хто хоче покращити свій фінансовий стан, можна знайти гідну зарплатню.

Пенсіонери часто залишають своє попереднє місце роботи, та шукають нових можливостей реалізувати свої потреби. За допомогою порталу з пошуку роботи Work.ua можна дізнатися, які вакансії пропонують пенсіонерам в Україні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Найбільше вакансій пенсіонерам пропонують у сфері обслуговування. В цій сфері можна знайти різні пропозиції – прибиральник, швачка, помічник по домогосподарству, хатня робітниця, кур'єр тощо. Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 25 000 гривень в залежності від вакансії.

Вакансії. Фото: скриншот Work.ua
Вакансії. Фото: скриншот Work.ua

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Якщо у пенсіонера є досвід роботи водієм, то він без проблем зможе влаштуватися на роботу навіть після виходу на відпочинок. Водій таксі, водій-міжнародник, водій-кур'єр – такі вакансії пропонують пенсіонерам з заробітною платою від 10 000 до 80 000 гривень.

Вакансії. Фото: скриншот Work.ua
Вакансії. Фото: скриншот Work.ua

Пенсіонери можуть знайти себе в інших галузях, наприклад, будівництво, освіта, продажі. Тож, якщо після виходу на відпочинок українці ще хочуть продовжити працювати, можна знайти підхожу для себе вакансію.

Вакансії. Фото: скриншот Work.ua
Вакансії. Фото: скриншот Work.ua

Нагадаємо, ми писали, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ.

Як повідомляв "Знай.ua" яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках.

Також "Знай.ua" інформував, безробітним українцям урізали розмір допомоги: на які виплати тепер можна розраховувати.