У разі перебування у складі домогосподарства людини, яка заборгувала сплату аліментів, субсидію перестають нараховувати.

Борги нараховують за певний період часу. Тобто українцям, які мають протермінування зі сплати аліментів три місяці, житлова субсидія (у тому числі на наступний період) домогосподарству не призначається. Про це повідомив Пенсійний фонд.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Поновити таку субсидію можна за певних обставин. Наприклад, якщо заборгованість погашається частинами (за рішенням суду) або коли боржник за рішенням суду вважається безвісно відсутнім або має правовий статус особи, зниклої безвісти.

У Пенсійному фонді також зазначили, що у рамках законодавства на субсидію можуть розраховувати боржники зі сплати аліментів, які є алко- або наркозалежними (це підтверджено медичною довідкою), а також особи, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади) чи домашнього арешту або тримання під вартою.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики повідомили одержувачів субсидій про важливі зміни: як раніше вже не буде.

Як повідомляв "Знай.ua", які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, чи мають право примусово затримувати та доставляти українців у військкомати: що робити у такому випадку.