Людям, далеким від городних турбот, може здаватися, що зима – це період спокою та неробства у житті городника. Однак це зовсім не так – битва за добрий урожай починається задовго до того, як перше весняне сонечко зігріє грядки.

Зазвичай до кінця лютого більшість любителів покопатися на городі вже купили насіння запланованих квітів, овочів, ягід та трав. Постає питання-коли ж їх найкраще сіяти?

Більшість квітучих культур, редиска, буряк, морква та ріпа добре реагують на посадку в лютому. У такому разі розсада встигне підрости, піднятися і добре прижитися на ділянці просто неба.

город, скріншот з відео
город, скріншот з відео

Однак для тих овочів, які люблять тепло – помідорів, перців, огірків, капусти, баштанних культур та листового салату, посадка у лютому не підійде. Розсада може звикнути до тепличних умов і не захоче пристосуватися до життя у відкритому ґрунті. Такі рослини часто хворіють та не дають урожай.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Розсада, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Розсада, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Городники, яким не вистачає досвіду, можуть покласти провину за втрату врожаю на неякісне насіння. Однак справжня причина може ховатися у недотриманні рекомендованих строків посіву. Точніші рекомендації з цього питання виробники насіння вказують на упаковках.

Нагадаємо про місячний календар для городників: що означають фази місяця і коли слід висаджувати рослини.

Раніше ми повідомляли, що це потрібно зробити в лютому кожному дачнику: 3 невідкладні справи.

Також стало відомо, що лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин із активованого вугілля.