Багато українців опинилися у скрутному фінансовому стані через війну і для них субсидія стала справжнім рятівним колом, аби хоч якось виживати. Втім, допомоги можна легко позбутися, варто лише переглянути та допустити заборгованість за комунальні послуги. Про це пише "На пенсії".

У Пенсійному фонді нагадали, що при ухваленні рішення про призначення або призначення субсидії аналізується заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг. Так, на допомогу можна навіть не розраховувати, якщо допустити заборгованість за три та більше місяці, у розмірі від 680 гривень (40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Призначення субсидії, кадр з відео
Призначення субсидії, кадр з відео

Водночас наголошується, що виплата субсидій здійснюється до кінця опалювального сезону, тому аналіз заборгованості проводиться після його завершення. Відтак серед зими субсидію за борги навряд чи заберуть, але наступного сезону можуть виникнути проблеми.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Втім, вихід із ситуації можна знайти, наприклад, оформити договір реструктуризації заборгованості чи сплатити борг. Крім того, якщо борг за комуналку, на думку споживача, був нарахований помилково, можна оскаржити це в суді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за які порушення можна втратити пенсійне забезпечення від держави: обережніше із висловлюваннями.

Також наш портал інформував, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.

Крім того, ми писали, що в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: кого стосується.