Для українців, які мешкають в Івано-Франківській громаді, затвердили нову допомогу при народженні дитини у розмірі від 20 до 50 тисяч гривень. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків та пояснив, хто і на який розмір виплат може розраховувати.

Так, в Івано-Франківську затвердили порядок виплат із міського бюджету за народження дитини на 2023 рік. Зазначається, що більшість батьків отримуватимуть виплати у розмірі 20 тисяч гривень. Водночас якщо хтось із батьків є військовим, то розмір допомоги становитиме вже 50 тисяч гривень.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Подати заяву на отримання виплати можна у найближчому ЦНАПі міста, але при цьому є низка умов. Зокрема породілля має бути зареєстрованим у громаді не менш як за пів року до народження дитини.

ЦНАП. Фото: скриншот Youtube
ЦНАП. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Породілля, зареєстроване в Івано-Франківській громаді не менше, ніж за шість місяців до дня народження дитини. При цьому воно має перебувати на обліку щодо ведення вагітності у міських комунальних установах і стати на нього не пізніше I триместру вагітності", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за які порушення можна втратити пенсійне забезпечення від держави: обережніше із висловлюваннями.

Також наш портал інформував, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.

Крім того, ми писали, що в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: кого стосується.