Ринок овочів та фруктів у хисткому положенні через декілька визначальних факторів. У лютому поточного року аналітики зафіксували чергові зміни, які однозначно не потішать покупців.

Українцям розповіли, як змінилися ціни на популярні позиції плодоовочевого ринку. Аналітики проекту "EastFruit" у моніторингу відзначили подорожчання сорту яблук Ренет Симиренко до $0,33/кг. Це пов'язано із сезонним скороченням запасів та зростанням пропозиції дорожчих яблук на ринку.

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

А ось тепличні огірки українського виробництва пропонують дорожче за імпортні, хоча великі поставки тривають. Продукція із Туреччини коштує $2,05/кг, а перші партії місцевої – від $3,54/кг.

Овочі з борщового набору остаточно розчарують покупців своїми цінами. Запаси картоплі гарної якості зменшуються, а тому вартість зростає. Станом на другий тиждень лютого – до $0,16/кг. Ріпчаста цибуля, яка останнім часом ніби стала золотою, дорожчає і далі, але вже не так активно - зараз ціна зупинилася на $1,00/кг.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тільки морква знизилася в ціні до $0,63/кг через те, що збільшилися постачання продукції з місцевих сховищ.

Моніторинг цін, дані EastFruit
Моніторинг цін, дані EastFruit

Нагадаємо, від вечері доведеться відмовитися? Українцям пообіцяли зростання цін на важливі продукти, є перелік

Раніше ми писали про те, що супермаркети поміняли цінники на макаронні вироби: чим можна запастись за вигіднішою ціною

Як повідомляв Знай.ua, світло в кінці тунелю: коли українці побачать нижчі цінники на курячі яйця