Ціни на курячі яйця продовжують "вичавлювати" з гаманців українців останні гроші. Втім, є велика ймовірність, що незабаром вартість продукції помітно знизиться, коли це може статися, пише "24 канал".

Аналітики прогнозують, що у разі теплої весни, до якої залишилося вже менше місяця, ціни на низку продуктів можуть змінитися, зокрема стабілізуються цінники на деякі овочі. Втім, березень навряд чи знаменується здешевленням яєць.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Так, завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало вважає, що зниження цін на яйця можна не чекати до Великодня, адже в цей період продуктивність несучих курей низька, а попит на продукцію, як правило, підвищений.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проте вже після Великодня прогнозується значне здешевлення яєць. Зазначається, що якщо зараз середні ціни на яйця в супермаркетах коливаються в районі 70-74 гривень за десяток, то в останні місяці весни їх вартість може знизитися на 30-40%.

До речі, в 2021 році цінники на курячі яйця варіювалися в діапазоні 35-40 гривень за один десяток.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, кефір, сметана та маргарин: супермаркети знизили ціни на деякі молочні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.