В Україні запровадили нові щомісячні виплати для громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та брали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності країни. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

У відомстві зазначили, що розміри щомісячної грошової виплати варіюватимуться залежно від присвоєної відзнаки. Так, деякі українці отримуватимуть виплату у розмірі 6700 гривень, що дорівнює одній мінімальній зарплаті, а інші одразу 3 "мінімалки" або ж 20 100 гривень.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Так, отримуватимуть щомісячні виплати у розмірі 3 мінімальних зарплат (20 100 гривень), будуть українці, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, які з 2014 року отримали звання Героя України та орден "Золота Зірка".

Також виплати передбачені для громадян, які з 2014 року нагороджені:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів – 13 400 гривень щомісяця;
  • орденом "За мужність" трьох ступенів – 6700 гривень;
  • орденом княгині Ольги трьох ступенів – 6700 гривень;

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Також щомісяця на виплату у розмірі 6700 гривень можуть розраховувати непрацездатні члени сім'ї загиблих чи померлих героїв, які мали перераховані вище нагороди та заслуги.

Раніше портал Знай повідомляв, за які порушення можна втратити пенсійне забезпечення від держави: обережніше із висловлюваннями.

Також наш портал інформував, що в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: кого стосується.

Крім того, ми писали, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.