В Україні діє мораторій на підвищення плати за комунальні послуги під час війни, проте тарифи можуть підняти після завершення опалювального сезону, про це говорять не перший день.

Після того, як голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський заявив про те, що сфера комунальних послуг потребує підвищення комунальних тарифів, в українців виникло питання коли це відбудеться. Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів своє бачення ситуації.

Оплата комуналки, скріншот з відео
Оплата комуналки, скріншот з відео

Він вважає, що зростання тарифів малоймовірне принаймні на тепло, гарячу воду, газ та транспортування газу обмежене законодавчо до кінця війни та пів року після її закінчення.

Експерт каже, що стосовно електрики можливі варіанти зростання тарифів як для бізнесу, так і для побутових споживачів. Також залишаються під питанням тарифи для водоканалів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Наприкінці 2022 року було ухвалено рішення про зростання тарифів з 1 січня на 10%, а потім з 1 червня ще на 10%. Але за три дні це рішення скасували, пославшись на неправильні розрахунки.

Олег Попенко вважає, що зростання тарифів не дасть реального результату, якщо не вважати результатом зростання заборгованості. Тим більше не йдеться ні про яке відновлення інфраструктури.

Нагадаємо, ми писали, що нахамили та зробили винним: у "Ощадбанку" не захотіли допомагати українцеві, у якого з картки зникли гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" заплатять на 20% більше: кому і коли збільшать тарифи на комуналку.

Також "Знай.ua" інформував, чи можна отримати субсидію з двома квартирами: які нюанси та що каже закон