В Україні стрімко дорожчають не лише базові продукти харчування, а й алкогольні напої. Навіть закупівлі алкоголю виключно на свята — суттєвий удар по бюджету кожного українця. Які цінники на вино, горілку та пиво у супермаркетах у першій половині лютого, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети показали, як у першій половині лютого змінилися ціни на найпопулярніші алкогольні напої. Загалом практично все подорожчало, окрім пива.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 8 лютого середній цінник на вино Vardiani Піросмані червоне становить 105,27 гривні за 750 мл. Середньомісячна ціна у січні була на рівні 100,67 гривні, отже товар подорожчав майже на 5 гривень.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Горілка "Хлібний Дар Класична" також подорожчала. Якщо минулого місяця середній цінник був на рівні 113,25 гривні за 0,5 літра, то у лютому – 113,74 гривні.

Ціни на водку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на водку. Фото: скрін Мінфін

Натомість пиво навпаки подешевшало. Так, пиво "Львівське" світле знизилося в ціні з 22,81 до 22,07 гривні за 0,5 літра. Пиво "Чернігівське" світле подешевшало з 27,54 до 26,71 гривні за 0,5 літра.

Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, збанкрутуємо не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.