Пропозиція цибулі на внутрішньому ринку України скоротилася і ціни на цей овоч досягли історичного максимуму, який, ймовірно, лише оновлюватиметься. Також не тішать цінники та інші види цибулі. Які цінники на овоч у супермаркетах показують дані моніторингу порталу Мінфін.

Ріпчаста цибуля всього за рік подорожчала вчетверо і досягла рекордної ціни, якої не було за всю історію незалежної України. Але водночас у ціновій гонці не відстає зелена цибуля та інші сорти цього овочу.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Так, станом на 8 лютого цибуля біла в середньому продається по 87,90 гривні за кіло. Минулого місяця цінник становив 79,90 гривні за кіло. Цибуля ріпчаста продається по 42,20 гривні за кіло, тоді як у січні середній цінник був помітно нижчим - 34,89 гривні за кіло. З синім луком ситуація інша: він подешевшав із 50,04 до 46,45 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Зелена цибуля продовжує впевнено зростати в ціні. Якщо у січні за 100 грамів зелені українці в середньому платили 40,46 гривні, то в лютому вже 41,30 гривні. Цибуля порей подорожчала з 122,49 до 135,65 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, чи не капуста, а "золото": супермаркети різко підняли ціни на овоч, заплатити доведеться майже на 40% більше.

Крім того, ми писали, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.