Сергій Корнієнко – перший віце-президент, генсекретар Черкаської торгово-промислової палати – розповів про те, що ж вплине на ціни на овочі.

За його словами, такі речі, як мінування, зменшення посівних площ через російську окупацію, вартість газу, добрив та складнощі з постачанням електроенергії безпосередньо мають вплив на вартість.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Корнієнко додав, що в Україні, на жаль, спостерігається тенденція до того, щоб посівні площі були значно зменшені... через тимчасову окупацію.

"Або це звільнені території, на яких продовжується розмінування. Такі землі небезпечні для фермерів та інших сільгоспвиробників. Є статистична інформація, що посівні площі в Україні знизилися на 25%", - заявляє Сергій Корнієнко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Овочі. Фото: скрін YouTube
Овочі. Фото: скрін YouTube

У будь-якому випадку ситуація найближчим часом точно не покращуватиметься. Можливо, ближче до літа. Що буде з рештою продуктів - теж невідомо. Багато українців зараз мають труднощі, зайшовши до супермаркету і глянувши на ціни. Однак зараз найважливіше продовжувати підтримувати ЗСУ, оскільки саме від наших воїнів залежить, якою буде ситуація за місяць, півроку чи рік.

Нагадаємо, хліб і борошно стали дорожчими: до яких цінників краще приготуватися морально

Як повідомляв "Знай.ua", апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети

Знай.ua писав, розоримося не тільки на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти