Для всіх наших дорогих читачів, які уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, а також особливо приділяють увагу корисним "вітамінам", є кілька важливих новин. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів змінили ціни на банани та яблука.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації аналітиків економічного порталу Minfin.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Вартість бананів

Згідно з відкритими даними, станом на 8 лютого, кохані багатьма українцями банани додали в ціні більше гривні, їхня середня ціна 71,22 грн за кг. Так, у магазинах ціни розташувалися таким чином: Auchan – 72,00 грн.; Metro – 72,00 грн.; Novus – 69,99 грн.; Varus – 70,90 грн.

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вартість яблук

Фрукт, який практично будь-якої пори року незамінний, на жаль, також трохи піднявся в ціні. У перші дні лютого деякі види яблук подорожчали одразу на кілька гривень.

Якщо поглянути на ситуацію в супермаркетах, то цінова картина виглядає ось так: "українські" яблука у Varus – 13,90 грн., а у Novus – 10,99 грн. Середня ціна складає – 12,45 грн.; яблука Айдаред в Auchan –17,60 грн., а ось у Varus – 17,50 грн. Середня ціна "айдареда" – 17,55 грн.

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Нагадаємо, чекати на дефіцит? В Україні скорочується виробництво молока, корів все частіше вирізують.

Раніше повідомлялося, печериці, салат та часник: супермаркети порадували несподіваним зниженням цін.

Також, вітаміни не для всіх: українські супермаркети поділилися цінами на банани, лимони та яблука.