Президент України Володимир Зеленський підписав закон. Цим документом, зокрема, зменшуються в кілька разів суми штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних та/або розрахунків коригування до них.

Стало відомо, що відповідний законопроєкт №8079 передбачає низку змін, які сприятимуть покращенню ситуації із блокуванням податкових накладних. Деталі законопроєкту пояснив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк.

Пояснюється, що на період дії в Україні воєнного стану та протягом шести місяців після його скасування за порушення платниками податків ПДВ граничного строку реєстрації ПН/РК встановлюються конкретні розміри штрафів.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Зокрема, йдеться про наступні суми:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
  • 2% суми ПДВ - у разі порушення строку до 15 календарних днів;
  • 5% - за порушення строку від 16 до 30 днів;
  • 10% - від 31 до 60 днів; 15% - від 61 до 365 днів;
  • 25% - на 366 і більше календарних днів.

Впроваджуються й інші нововведення. Так, згідно із документом, подовжується час роботи електронних сервісів для реєстрації документів із 8:00 до 20:00, а також термін реєстрації - на 3-5 днів.

Крім того, з 00:00 до 24:00 продовжується операційний день для реєстрації ПН/РК. Водночас у випадку, якщо у визначені терміни платникові не надходить квитанція з рішенням, ПН реєструється автоматично.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро