Українські супермаркети вже оновили цінники на найпопулярніші продукти. За місяць вони встигли відчутно подорожчати. Йдеться не тільки про курячі яйця, ціни на які всі ніяк не хочуть падати, а також про соняшникову олію та борошно.

Портал "Мінфін" зібрав актуальні ціни на ці продукти та поділився даними зі споживачами. Лютий місяць справді відзначився подорожчанням продуктів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, соняшникова олія торгової марки "Олейна" рафінована об'ємом 850 мл зараз продається в середньому за 62,95 грн, а ще в січні вона була на 5 копійок дешевша. Олія ТМ "Щедрий Дар" значно подорожчала - з 66,56 грн до 68,45 грн за пляшку об'ємом 850 мл.

Ціни на олію, дані Мінфін
Ціни на олію, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

До 5 лютого оновили вартість курячих яєць - торгова марка "Квочка" додала в ціні з 73,47 до 74,20 грн за десяток, "Ясенсвіт" доступніший і подорожчав лише на 5 копійок - зараз його ціна 74,15 грн.

Ціни на яйця, дані Мінфін
Ціни на яйця, дані Мінфін

Покупців також попередили про зростання цін на пшеничне борошно. Продукція торгової марки "Хуторок" у лютому коштуватиме в середньому 21,73 грн/кг, а місяцем раніше її ціна була 21,45 грн/кг. За 2 кг такого борошна треба віддати ще більше – 40,33 грн., а було 39,57 грн.

Ціни на борошно, дані Мінфін
Ціни на борошно, дані Мінфін

Нагадаємо, сосиски до пюре дозволить не кожен: супермаркети підняли ціни на популярні м'ясні ласощі.

Раніше ми писали, що Lifecell піднімає вартість популярного тарифу з 90 до 160 гривень: абонентів попередили, з 20 лютого

Як повідомляв Знай.ua, черговий удар по гаманцях? Що буде з цінами на молочну продукцію у лютому