Українці, які перебувають у тяжкому фінансовому становищі та не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на субсидію. Втім, після призначення даної допомоги потрібно дотримуватись низки правил, порушивши які можна попрощатися з виплатами. Про це повідомили у ПФУ.

Українці, яким призначено субсидію, зобов'язані у 30-денний термін повідомляти до органів Пенсійного фонду про зміну обставин, що впливають на отримання цього виду допомоги.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зокрема, такими обставинами вважається:

  • Зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарств;
  • Зміни переліку отриманих житлово-комунальних послуг та умов їх надання;
  • Одноразове придбання на суму понад 50 тисяч гривень;
  • Набуття права власності на майно, вартість якого перевищує 50 тисяч гривень, а також відкриття депозиту на суму понад 100 тисяч гривень або купівля валюти на суми понад 50 тисяч гривень та інше.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Забрати субсидію можуть, якщо субсидіант приховав свої реальні доходи та отримував допомогу незаконно, а також у разі несплати комунальних послуг від 3 місяців та довше та довгот понад 340 гривень. У деяких випадках одержані гроші можуть змусити повернути до бюджету.

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.