Оплата за комунальні платежі у багатьох сім'ях забирає левову частину бюджету, але не всі українці знають, що іноді й переплачують за ту саму електроенергію.

Так-так, ви все правильно прочитали. Існує реальний ризик того, що ви переплатили і це все через одну дрібницю, яку не всі враховують. Оскільки ніхто не хоче віддавати свої кровно зароблені просто так, то давайте розбиратися, як цього уникнути.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Щоб платити за фактично спожиту електроенергію, необхідно передавати показання лічильників за календарний місяць, що минув.

Про це розповів директор Енеретичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Але уявімо, що ви передали тільки за перші 15 січня цього року. Це означає, що за 16 днів, що залишилися, розрахунок буде "за середнім". Кодекс комерційного обліку говорить, що для такого типу розрахунку слід використовувати показання січня минулого року. Припустимо, в січні 2022 року ви споживали 300 кВт електроенергії. Отже, через 16 днів цього року розраховуватимуть так: 300/31*16=154,8 кВт. І це буде відображено у платіжці, навіть якщо ви дійсно стільки не використовуєте", - зазначив він . .

YASNO \\ фото YASNO
YASNO \\ фото YASNO

Природно після наступної передачі показань, вам буде зроблено перерахунок. Тому показання слід передавати регулярно. Тоді сума у ​​платіжках буде коректною.

Нагадаємо про борги за електроенергію: чи відріжуть подачу електрики, як розраховуватимуться українці з неплатежами.

Раніше ми повідомляли, що вихід лише один: чому зростають рахунки за світло при постійних відключеннях.