Пенсійний фонд може припинити нараховувати пенсійні виплати банківський рахунок. Кому і чому, повідомляє "Пенсійний кур'єр".

"Мамі (не ходить, 89 років) перестали нараховувати пенсію на картку "ПриватБанку". У банку кажуть, що не перерахував Пенсійний фонд. Боюся, поїздку до сервісного центру мама вже не витримає. Чи достатньо буде оформити нотаріальну довіреність на мене на отримання коштів" ?", - поділилися проблемою в мережі.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

Виявляється, Пенсійний фонд через 12 місяців припиняє нараховувати пенсію на картку, якщо її було отримано за домовленістю. Далі виплати переводять на відділення "Укрпошти". Знову отримувати пенсію на картку можна лише після подання заяви про перерахування виплати на рахунок.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

До речі, призупинити виплати можуть і в тому випадку, якщо пенсіонер протягом 6 місяців не знімає кошти і не здійснює жодних транзакцій по карті. Відновити виплату можна лише після особистого звернення до ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.