Українці звикли за минулий рік, що продукти постійно підвищуються в ціні. Але традиційний коренеплід — морква — постійно дивує своїми дедалі більшими цінниками.

Як показує аналіз ринку, фермери підвищують ціну на моркву через те, що пропозиція на ринку досить обмежена. Про це повідомляють аналітики з порталу EastFruit.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Дозволяють підвищувати ціну ще й покупці, адже морква є одним з потужних джерел вітамінів у зимовий період, та її додають для приготування багатьох страв.

У повідомленні зазначають, що ціна на моркву є ажіотажною, початок росту цін припав на початок січня. Водночас темпи торгівлі в останні 2 тижні також поступово зростають. Як повідомляють експерти, лише з початку тижня ціна на моркву в Україні зросла в середньому на 10% і зараз озвучується в межах 22-27 грн/кг.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Морква, скріншот з відео
Морква, скріншот з відео

Що цікаво, так те, що найближчим часом може статися, що якісної моркви в Україні ще поменшає, адже врожай минулого року був не надто щедрим. Ціни на цей овоч вже перевищують минулорічні у понад 2,2 раза, але фермери прогнозують подальший зріст цінників.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

натомість на капусту ціна знизилася обвалившись до літніх показників.

Нагадаємо, ми писали, що до 8 гривень одразу: різко впала ціна на улюблений овоч українців, можна варити борщі хоч щодня.

Як повідомляв "Знай.ua" жити стане солодше: в Україні супермаркети різко опустили ціни на цукор та борошно.

Також "Знай.ua" інформував, що яйця будуть вимірювати: в Україні з'являться класи та поділи за вагою.