Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на товари з бакалії, зокрема на борошно та цукор. Останніми днями січня спостерігалася цікава тенденція до зниження вартості цих продуктів.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним від аналітиків порталу Minfin.

Згідно з відкритою інформацією, за місяць ціни на цукор, сіль та борошно на полицях супермаркетів трохи змінилися.

Бакалея. Фото: скриншот з відео
Бакалея. Фото: скриншот з відео

Вартість борошна

Так, пшеничне борошно торгової марки "Хуторок" подорожчало на 11 копійок, склавши 21,33 грн/кг. Її вартість стартує від 20,80 грн/кг (Ашан) та досягає 22,00 грн/кг (МегаМаркет). Два кілограми такого ж борошна зросли в ціні з 38,38 до 40,73 грн.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість цукру

На полицях супермаркетів також дещо змінилися ціни на солодкий продукт. Так, за 1 кг цукру кристалічного Auchan беруть по 33,90 грн., у Metro - 33,90 грн., а ось у Varus 33,50 грн. Наразі середня ціна на цукор тримається на рівні 33,77 грн.

Ще є інформація, за якою можна зрозуміти, що солодкий продукт впав у ціні, то це середньомісячні ціни у грудні 2022 року, вони були такими: за кристалічний цукор 1 кг раніше брали по 34,19 грн.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.

Раніше повідомлялося знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні.

Також, чи мають українці право на субсидію при втраті роботи: головні зміни до соцдопомоги.