Багато українських фермерів стали різко знижувати ціни на білокачанну капусту через масове зниження якості запасів, що знаходяться на зберіганні. Також ціна подає через те, що українці стали рідше купувати цей овоч.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу EastFruit.

Серед факторів, що впливають на формування ціни, також експерти виділяють "сезонність". Схоже, що настав останній етап зберігання капусти.

Виробники, які ще перед новорічними святами призупинили продаж білокачанної капусти, відкрили сховища, і пропозиція даної продукції на ринку значно збільшилася, що також сприяло зниженню відпускних цін.

Вартість капусти

Згідно з відкритими даними, на сьогоднішній день вартість білокачанної капусти на українському ринку впала до 6-8 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

При цьому ціна на білокачанну капусту в Україні вже в середньому в 1,5 рази нижча, ніж наприкінці січня минулого року. За словами ключових гравців ринку, спад попиту на капусту та зниження цін на неї характерні для даного періоду часу, і, швидше за все, торгівля в даному сегменті активізується лише до кінця лютого.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

За словами аналітиків, тимчасове підвищення цін на білокачанну капусту буде можливим лише при ускладненні погодних умов та суттєвому зниженні середніх температур повітря.

Нагадаємо, чи мають українці право на субсидію при втраті роботи: головні зміни до соцдопомоги.

Раніше повідомлялося, що хліб злетить у ціні? Які фактори вдарять по кишені незаможних.

Також, наздогнати оскому: супермаркети знизили ціни на лимони, де найдешевше.