Прийшов останній місяць зими, у яку, як обіцяли нам кремлівські пропагандисти, ми мали б вже замерзнути. Лютий в економічному плані розпочався доволі "спекотно", за прогнозами експертів, курс "зеленого" до гривні має залишатися на позначці 40 гривень протягом місяця.

Про це стало відомо завдяки заяві та прогнозу директора департаменту казначейства "Комінбанку" Германа Марченка.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Експерт заявив, що утримувати курс стабільним вдається завдяки фінансовій допомозі кількох держав одночасно. Адже саме завдяки цій допомозі зменшується бюджетний дефіцит.

Така допомога допомагає зусиллям Нацбанку встановити баланс між попитом та пропозицією на готівкову валюту, зберегти на постійному рівні облікову ставку та офіційний курс валют.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"На жаль, кожен день війни обтяжений певною невизначеністю та непередбачуваністю. Саме тому ми не можемо врахувати всі обставини, здатні вплинути на валютний ринок. Але громадська віра у ЗСУ, потужний опір ворогові, ментальна стійкість українців, економічні рішення уряду та НБУ є вагомими складовими для оптимістичних очікувань", - розповів Герман Марченко.

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

Варто також розповісти, що офіційний курс долара в лютому 2023 року в Україні залишиться на рівні 36,6 гривні, а готівка може становити 40 гривень або навіть перевалити за цю позначку.

За словами економічного аналітика Олега Пендзіна, зараз немає і не передбачається жодних причин для падіння курсу долара в нашій країні.

Нагадаємо, юристи розповіли, чи можна під час воєнного стану отримати відпускні.

Раніше повідомлялося, скільки потрібно грошей, щоб почуватися фінансово незалежним: 4 поради експерта.

Також, у Нацбанку розповіли, що буде з офіційним курсом долара в найближчому майбутньому.