В Україні незабаром може запрацювати податкова реформа, яка передбачає заборону продажу підакцизних товарів за готівку. Йдеться про алкогольні напої, тютюнові вироби та паливо.

Покупець, який побачить на полицях магазинів нелегальний товар, може звернутися до відповідних органів, розповів координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетьман.

Кіоск з цигарками, кадр з відео
Кіоск з цигарками, кадр з відео

Після подання заявки про порушення, податкова служба проведе перевірку на місці продажу нелегальних товарів, а покупець за упіймання отримає так звану "винагороду" - половину суми накладених на товар штрафів.

Уряд таким чином хоче дати стимул українцям, щоб вони перевіряли спеціальні коди на придбаних товарах. Це допоможе податковій покарати недобросовісних продавців.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на цигарки. Фото: скрін youtube
Ціни на цигарки. Фото: скрін youtube

Поки що невідомо, як громадян залучатимуть до контролю за податковою дисципліною. Експерти вже знайшли недоліки у реформі. Наприклад, сам факт оплати товарів лише за готівку є дискримінацією стосовно тих українців, які можуть скористатися лише безготівковим розрахунком.

Раніше ми писали про те, що водіїв по-новому перевірятимуть на алкоголь чи наркотики: як зміниться процедура

Як повідомляв Знай.ua, українці не можуть сплатити комуналку в Ощад 24/7, паніка захлеснула: "Доведеться переказувати пенсійні виплати"

Також портал Знай.ua писав, що пенсіонери мають можливість отримати додаткові кошти: які категорії отримають доплату