Коли внутрішньо переселені особи виїздять на довгий період з України, виплати їм перестають виплачувати. Однак якщо трапилася помилка, допомогу можна відновити.

Відповідно до статті 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" дія довідки ВПО скасовується, якщо особа подала заяву про відмову від довідки, повернулася до свого постійного місця проживання, або виїхала жити за кордон.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Коли людину знімають з обліку ВПО, виплати припиняють. Нещодавно уряд наголошував на тому, що внутрішньо переміщених осіб перевірятимуть, щоб допомога яку виплачує держава була більш адресною.

Але важливим аспектом у цьому випадку є саме факт виїзду на постійне місце проживання, а не короткочасна поїздка. Річ у тому, що державним органам самостійно важко встановити тривалість та причини закордонної поїздки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поновити справедливість допоможуть юристи, за допомогою мона звернутися у благодійні організації, або до приватних структур. У разі порушення прав ВПО, юристи підготують скаргу з нормативним обґрунтуванням протиправних дій чиновників. Знадобляться документи, які б підтвердили нетривалість перебування біженців за кордоном, закордонний паспорт та копії квитків.

Нагадаємо, ми писали, що підприємцям в 5 разів збільшать допомогу: що треба для отримання виплат від держави.

Як повідомляв "Знай.ua", встигніть оформити заявку: українцям доступна грошова допомога від благодійників.

Також "Знай.ua" інформував, що 900 гривень допомоги на комуналку: як українцям отримати "бонус" до субсидії, два способи.