Для всіх українців, які за останні кілька місяців відчули проблеми із наявністю коштів на оплату комунальних послуг, є важливі новини. Виявляється, що є категорії громадян, які можуть отримати 900 гривень на оплату ЖКП.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства розвитку громад та територій України, пише "Хвиля".

Громадяни України, які на безоплатній основі поселили у своїх оселях ВПО, мають право на своєрідну компенсацію розміром майже 900 гривень.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Ця сума розрахована на двох переселенців. Іншими словами, держава за день компенсує власнику житла майже по 15 гривень за одного переселенця.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Що необхідно для отримання компенсації:

- бути повнолітнім власником житла;

- не мати заборгованості за комунальні послуги;

- дати притулок у своїй оселі переселенців, не стягуючи з них плату;

- Зареєструвати в себе цих ВПО.

Оформити цей вид компенсації можна за особистого звернення до органів місцевого самоврядування або на порталі prykhystok.gov.ua. Так, після проходження реєстрації, з 1 по 5 число щомісяця необхідно подавати актуальні дані про ВПО - кількість осіб та термін проживання.

Виплати ВПО, фото Хвиля
Виплати ВПО, фото Хвиля

А тепер про виплати гроші приходитимуть на рахунок власника житлової площі до 20 числа місяця. Допомога розраховуватиметься відповідно до кількості зареєстрованих усередині переміщених осіб та тривалості їх проживання. При цьому компенсація не зараховується як дохід власника та на субсидію не впливатиме.

Нагадаємо, коли вигідніше оформити пенсію за інвалідністю: відповідь ПФУ.

Раніше повідомлялося, декретні фінансуватимуть Пенсійний фонд: що зміниться у виплатах 2023 року.

Також, виплачувати субсидії почали по-новому: що потрібно знати українцям про зміни.