Кабінет міністрів збільшив програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції. Зазначається, що фінансування програми сприяння працевлаштуванню ВПО з-поміж зареєстрованих безробітних цього року збільшується у 5 разів проти суми торічних асигнувань.

Виплати допомоги. Фото: YouTube
Виплати допомоги. Фото: YouTube

Повідомляється, що в Україні зареєстрували сім мільйонів ВПО, і працевлаштування їх вважають важливим завданням.

Відповідно змінам, працедавець в Україні отримує компенсацію витрат на оплату праці, у разі, якщо працевлаштує зареєстрованих безробітних ВПО за трудовим договором, тривалістю не більше шести календарних місяців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також можна отримати компенсацію витрат роботодавця на перепідготовку та підвищення кваліфікації осіб з-поміж безробітних ВПО, яких працевлаштовано строком не менше ніж на 12 календарних місяців.

Однак, у разі звільнення працівника за власним бажанням, звільнення за угодою сторін або з ініціативи роботодавця, отримані виплати державі прийдеться повернути.

Проте є уточнення, вже отриману суму компенсації повертати не треба, якщо роботодавець візьме на це місце іншого безробітного за направленням центру зайнятості.

Виплата компенсації не припиниться і триватиме аж до закінчення встановленого строку гарантій зайнятості, якщо замість звільненої ВПО приймається такий же переселенець.

Нагадаємо, ми писали, що 900 гривень на комуналку разом із субсидією: хто може претендувати на виплати.

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть отримати по 16 тисяч гривень: хто може розраховувати на виплати.

Також "Знай.ua" інформував, переселенці мають право на ще одні виплати - страхові: як оформити лікарняні та декретні.