Після опалювального сезону український уряд має намір повернутися до питання підвищення тарифів на комунальні послуги.

Таку заяву зробив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський в ефірі національного телемарафону.

Чиновник пояснив, що підвищення тарифів дозволить збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також проводити аварійні відновлювальні роботи.

Оплата комуналки, скріншот з відео
Оплата комуналки, скріншот з відео

"Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок. Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання", - сказав очільник НКРЕКП. Костянтин Ущаповський

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Варто додати, що раніше Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку надання пільг та житлових субсидій. Таким чином в умовах воєнного стану на частині територій субсидії на неопалювальний сезон перепризначать автоматично.

Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, згідно з яким накопичені за час війни борги за комунальні послуги можуть списати чи реструктуризувати.

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро