Цибуля, яка належить до овочів борщового набору, через зменшення пропозиції цибулі на ринку зросла у ціні. Після незначного зниження цін на ріпчасту цибулю продавці почали поступово підвищувати відпускні ціни.

Та це не єдине подорожчання овочів. Як повідомляють аналітики проєкт "АПК-Інформ: овочі та фрукти", за результатами звітного тижня на українському ринку підвищилися відпускні ціни й на моркву. Сталося це після розпродажу фермерами продукції середньої та низької якості.

Для порівняння, якщо минулого тижня з тепличних овочів в Україні дорожчали лише томати, то зараз почали додавати у ціні й тепличні огірки. Це пояснюється перебоями постачань тепличних овочів з Туреччини, що й відобразилося на відпускних цінах в Україні.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Проте, фахівці заспокоюють, що подальшого стрімкого зростання цін на томати й огірки очікувати не варто. Крім того, попит на огірки та томати в Україні знижується протягом останніх декількох тижнів. Якщо це продовжуватиметься й далі, він у результаті наблизиться до нуля.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

То ж стосовно овочів борщового набору, перспективи подальшого зростання цін практично по усіх позиціях досить вірогідні, відзначають аналітики.

Вони пояснюють, що наразі у продавців немає проблем з бсягами картоплі. Проте по усіх інших позиціях, а особливо у сегменті цибулі, проблеми з пропозицією можуть виникнути вже найближчим часом.

Борщовий набір, скріншот з відео
Борщовий набір, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро