Лимон — надзвичайно корисний фрукт, який містить багато вітаміну С і користується сильною популярністю саме в холодний період, адже допомагає в боротьбі з застудними захворюваннями і допомагає зміцнити імунітет. Поласувати цим цитрусом українці можуть трохи дешевше, ніж у грудні. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Після початку повномасштабної війни в Україні почали стрімко дорожчати продукти харчування та фрукти не стали винятком. Наприклад, лимон, який до війни в середньому коштував близько 35 гривень за кілограм, подорожчав майже на 80%.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua
Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Станом на 28 січня середня ціна лимона становить 62,80 гривні за кілограм. Якщо порівнювати зі груднем, коли фрукт продавався по 63,52 гривні за кіло, то здешевлення становило лише 72 копійки. Проте не виключено, що цінники продовжать повзти вниз.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Найдорожче лимони коштують у мережі Megamarket – 87,90 гривні за один кілограм. Найнижчий цінник у Metro – 39,90 гривні за кіло. В решті супермаркетів вартість коливається в межах 59,90-64,39 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.