Багато українців, які відповідально ставляться до платіжок за комуналку, скаржаться, що облгази просто ігнорують їхні свідчення з лічильників блакитного палива і вказують у платіжках абсолютно інші суми.

Представники компанії "Нафтогаз" вирішили детально розповісти, як необхідно передавати свідчення, щоб уникнути таких ситуацій.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

По-перше, показання необхідно передавати у чіткий час. Точність необхідна через особливості роботи систем розрахунку споживання. Відомо, що 6 числа кожного місяця облгази приступають до аналізу даних, від цього дня компанії припиняють прийом даних від споживачів.

Буває, що людина в метушні просто забуває, коли потрібно передати показники – у цьому випадку розрахунок проводиться за іншою схемою. Тут компанія орієнтується на запланований місячний обсяг споживання.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Водночас, постачальник газу не бачить свідчень лічильника, які облгаз передає сам споживач. Вони для нарахування плати за спожитий газ використовують виключно обсяг, який їм передає облгаз.

Іншими словами, лише облгаз має доступ до даних від споживачів та розраховує обсяг спожитого газу, за яким постачальник здійснює розрахунок суми до оплати за постачання "блакитного палива". Правильно передавати показання лічильників можна у кілька способів: на сайті або в чат-боті вашого облгазу або зателефонувавши до контакт-центру.

Нагадаємо, коли свинину можна буде купити дешево: продавці встановили нові ціни на ринку.

Раніше повідомлялося, до 1500 грн збільшення: чого очікувати українцям від березневої "супериндексації" пенсій.

Також, у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали.