На тлі прогнозів експертів про здешевлення в українських супермаркетах змінилися ціни на курячі яйця. Скільки доведеться віддати за десяток, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Останніми днями січня в українських супермаркетах зрушили з місця цінники на яйця. Цікаво, що деяка продукція помітно подешевшала, а інша, навпаки, додала в ціні.

Ціни на яйця, фото Знай.ua
Ціни на яйця, фото Знай.ua

Так, станом на 27 січня яйця курячі торгової марки "Квочка" в середньому коштують 70,60 гривні за десяток. Порівнюючи з груднем, коли їхній цінник становив 74,15 гривні, бачимо помітне здешевлення. Водночас десяток яєць торгової марки "Ясенсвіт" у середньому продається по 74,15 гривні, що на 45 копійок дорожче, ніж було місяцем раніше.

Також із 128,46 до 132,07 гривні подорожчали яйця "Ясенсвіт", але по 18 штук в упаковці. За три десятки цих яєць доведеться викласти в середньому 218,55 гривні, як і минулого місяця.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що експерти прогнозують зниження цін на яйця через відновлення поголів'я курей-несучок. Очікується, що після Великодня вартість може впасти на 35% чи навіть 40%.

Раніше портал Знай повідомляв, продукти, які подешевшали за рік в Україні, незважаючи на загальну дорожнечу: чим покупцям побалувати себе.

Також наш портал інформував, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.