Українцям стає все складніше виживати, оскільки ціни на багато продуктів продовжують зростати. Зокрема, активно дорожчають м'ясні продукти, які для деяких покупців вже стали справжньою розкішшю. Скільки коштують бекон, сосиски та ковбаски останніми днями січня, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Перероблені продукти тваринного походження продовжують зростати у ціні. Цьому сприяють багато чинників, зокрема і спровоковані повномасштабною війною.

М'ясна продукція Фото: скрін youtube
М'ясна продукція Фото: скрін youtube

Станом на 27 січня середня ціна бекону торгової марки "Ятрань" становить 314,90 гривні за один кілограм. При цьому в грудні цей продукт продавався по 303,99 гривні за кіло.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сосиски торгової марки "Бащинський" філейні з грудня піднялися в ціні більше ніж на 13 гривень - до 204,68 гривні за кілограм. У той же час опустився цінник на сосиски "Алан" яловичі – з 116,67 до 115,42 гривні за 350 грамів.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Помітно подорожчали мисливські напівкопчені ковбаски торгової марки "Алан". Якщо у грудні кілограм таких ковбасок у середньому продавався по 493,26 гривні, то наприкінці січня доведеться заплатити вже 509,32 гривні.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.