Урожай моркви в Україні був досить низьким, через що зараз на внутрішньому ринку спостерігається скорочення пропозиції овочів і як наслідок стрімке зростання цін. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

В останній тиждень січня цінники на моркву досягають позначки 20-25 гривень за один кілограм, а це в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. За словами експертів, така цінова динаміка цілком зрозуміла, адже в місцевих господарствах стрімко скорочується пропозиція моркви.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Аналітики наголошують, що на сьогоднішній день вартість моркви вже в середньому в 2,2 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас не виключається подальше подорожчання овочів.

Морква, скріншот із відео
Морква, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Тенденція до подорожчання збережеться, оскільки якісної моркви у сховищах українських господарств залишилося дуже мало. До того ж, ситуацію посилюють перебої з електроенергією, які негативно впливають на якість продукції. Самі виробники не тішать прогнозами: за їхніми розрахунками місцевої моркви, найімовірніше, не вистачить до кінця поточного сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.