Урожай моркви в Україні був досить низьким, через що зараз на внутрішньому ринку спостерігається скорочення пропозиції овочів і як наслідок стрімке зростання цін. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ останній тиждень січня цінники на моркву досягають позначки 20-25 гривень за один кілограм, а це в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. За словами експертів, така цінова динаміка цілком зрозуміла, адже в місцевих господарствах стрімко скорочується пропозиція моркви.
Аналітики наголошують, що на сьогоднішній день вартість моркви вже в середньому в 2,2 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас не виключається подальше подорожчання овочів.
Тенденція до подорожчання збережеться, оскільки якісної моркви у сховищах українських господарств залишилося дуже мало. До того ж, ситуацію посилюють перебої з електроенергією, які негативно впливають на якість продукції. Самі виробники не тішать прогнозами: за їхніми розрахунками місцевої моркви, найімовірніше, не вистачить до кінця поточного сезону.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.
Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.