Минулий рік видався для українців дуже важким, адже разом із повномасштабною війною постало й багато інших проблем, зокрема стрімке зростання цін на продукти. Наприклад, дозволити собі м'ясо стало набагато складніше, але останні дні січня супермаркети порадували цінниками на яловичину. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Купівельна спроможність українців суттєво знизилася, тому багато хто став рідше дозволяти собі м'ясо. Наприклад, яловичина, ціни на яку "кусалися" і до повномасштабної війни, наприкінці січня трохи подешевшала.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua
Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Так, яловичі реберця, які ідеально підійдуть для приготування бульйону або для прожарювання на грилі, в середньому коштують 139,98 гривні за кілограм. Порівнюючи зі груднем, коли цей вид м'яса коштував 144,48 гривні за кіло, бачимо, що цінник помітно знизився.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Водночас яловичина гуляш у середньому пропонується по 240,65 гривні за кілограм, що зовсім не тішить. З грудня цей вид м'яса подорожчав більше ніж на 3 гривні, тим самим ставши ще менш доступним для гаманців простих українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.