Спостерігаючи за зростанням цін у супермаркетах ідея про вирощування зелені в домашніх умовах починає здаватися не такою вже й клопіткою. Зелену цибулю, кріп і салат менше ніж за місяць пристойно додали в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, представлені на порталі Мінфін.

Українцям доводиться дедалі більше платити за популярну зелень у супермаркетах. Порівнюючи з груднем, у січні суттєво зросли цінники на зелену цибулю, кріп та салат.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 25 січня за 100 г зеленої цибулі в середньому доведеться заплатити 41,07 гривні. У грудні цінник складав 37,48 гривні. В той самий час цибуля порей подорожчала значно помітніше - з 106,75 до 130,90 гривні за кілограм.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Кілограм кропу в середньому коштує 486 гривень, а ще у грудні цінник був на рівні 481,50 гривні. Кріп у фасуванні 100 грамів із 30,93 гривні дорожчав до 36 гривень.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Салат "Пучок-Свіжачок" 170 грамів у середньому коштує 59,63 гривні, що більше ніж на 5 гривень дорожче, ніж було у грудні.

Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін
Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.