Держава та міжнародні організації надають фінансову підтримку громадянам України, які опинилися у скрутному становищі через підступне вторгнення російських окупантів. Цього разу йтиметься про людей, які втратили частину свого заробітку або відчули скорочення виробництва - вони вже зараз можуть ставати в чергу, щоб отримати фінансову підтримку.

Як ви могли здогадатися, поговоримо про допомогу з так званого "часткового безробіття". Максимальна допомога у такому випадку може досягати 3350 грн. на місяць.

Про це стало відомо завдяки повідомленню "Юридичного радника для тимчасово переміщених осіб" у мережі Facebook.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Хто може отримати допомогу:

- ФОПи, у яких скоротилася тривалість робочого дня на 30%;

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

- роботодавці підприємств, у яких скорочення діяльності охоплює не менше 20% чисельності працівників, а скорочення робочого часу та зарплати становить – 30%.

Хто не може отримати допомогу з часткового безробіття:

- якщо роботодавець є органом державної влади, органом місцевого самоврядування, закладом, установою, організацією, що повністю утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджету, фондом соціального страхування;

-якщо роботодавець чи ФОП перебуває у процесі припинення юридичної особи, припинення підприємницької діяльності, визнаний у порядку банкрутом, щодо його (її) порушено справу про банкрутство, перебуває у процесі санації;

- якщо він відмовився від тимчасового переведення на відповідну роботу на повний робочий день (тиждень), працює за сумісництвом, проходить альтернативну (невійськову) службу, перебуває у простій або відпустці без збереження зарплати, має зупинений на період воєнного стану трудовий договір.

Публікація Юридичного радника ВПО, скріншот: Facebook
Публікація Юридичного радника ВПО, скріншот: Facebook

Що необхідно, щоб отримати допомогу

ФОП чи роботодавець має здійснити звернення до Центру зайнятості за місцем діяльності. Подати заяву не пізніше 90 календарних днів з моменту зупинення або скорочення діяльності.

Нагадаємо, українців попередили про важливий чинник, від якого залежить перетин кордону: може втрутитися суд.

Раніше повідомлялося, як передати пенсію у спадок: українцям дозволять ощасливити "бідних" родичів.

Також, пільги для вступників у 2023 році: у МОН розповіли, хто з абітурієнтів матиме послаблення.