В українських супермаркетах продовжують зростати ціни на продукти харчування, зокрема деякі товари першої необхідності. Скільки коштує рис, макарони та мука у другій половині січня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на продуктах харчування дивують з кожним місяцем все більше і все сильніше виснажують гаманці простих українців. Дорожчають навіть деякі товари першої необхідності, які є у харчовому кошику кожного українця.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 23 січня середня ціна довгого рису становить 74,59 гривні за кіло, як і на місяць раніше. Водночас рис довгий пропарений трохи подешевшав – з 72,49 до 71,47 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Середній цінник на кілограм пшеничного борошна торгової марки "Хуторок" становить 21,43 гривні за кілограм. При цьому у грудні ця продукція продавалася по 21,32 гривні за кіло. За два кіло цієї ж муки доведеться викласти 40,33 гривні замість грудневих 38,48 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Макарони пір'я у січні порадували зниженням цінника. У середньому їх можна купити за 26,90 гривні за кілограм, тоді як у грудні доводилося платити 29,68 гривні.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.