Українців потішили приємною новиною, адже цього тижня опустилися ціни на улюблену крупу багатьох сімей. Мова йде про гречку.

Як повідомляє agronews.ua, станом на 19 січня гречку в середньому можна придбати за 68,73 грн/кг. Минулого місяця цінник на неї було зафіксовано на рівні 73,85 грн/кг.

Експерти також поділилися актуальними цінами, які встановили продавці на торгових точках. Таким чином, на полицях Ашан вона продається за ціною 56,40 грн/кг, а от у Варус за неї доведеться віддати 89,90 грн/кг.

Ціни на гречку, фото: Мінфін
Ціни на гречку, фото: Мінфін

Водночас як відзначають експерти, вже у 2023 році в Україні виникне дефіцит гречки та крупа різко подорожчає. Зокрема, за словами директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, ціна знизилася після насичення ринку гречкою нового врожаю.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відзначається, що після різкого стрибка ціни на гречку до 100 і більше гривень за кілограм, нинішня її вартість в середньому 85 гривень, а місцями й в 70 гривень вже не так лякає українців.

гречка
гречка

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро